Op en rond Koningsdag zullen er weer vele activiteiten zijn in de kern van Aarle-Rixtel zoals vrijmarkt, ‘n luchtkussen, rodeostier, klimtoren,  slowbiking, muziek, spelletjes en allerlei andere leuke activiteiten.

We beginnen dit jaar echter al op dinsdag 26 april met een jeugdfilm, hier volgen ze in chronologische volgorde.

Dinsdag 26 april.

20:45 uur Openluchtjeugdfilm op de Kouwenberg. De film die gedraaid wordt is Kuifje en het geheim van de eenhoorn en duurt 107 minuten. Op de Kouwenberg zijn geen zitplaatsen dus neem een klapstoeltje of kussen mee. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de grote hal van de Klokkengieterij.

Woensdag 27 april

10:30 uur Start ochtend programma.

De activiteiten vinden plaats op en rond het kerkplein.

Van 10:00 tot rond 12:30 uur is het daar vrijmarkt voor en door basisschoolkinderen. Iedereen kan hier speelgoed, boeken, cd’s en allerlei spulletjes verkopen of andere leuke activiteiten verzinnen. Daarnaast kunnen diverse spelletjes gespeeld worden.  Ook kunt u zich weer verkleden en hiervan een leuke Koninklijke foto laten maken. Bezoekers kunnen ook meehelpen met het schilderen van een Aarles schilderij.  De Scouting zal  een stellage bouwen waar wedstrijden spijkerbroek hangen gehouden worden.

Aansluitend is er om 12:45 uur een versierde fietsenoptocht, onder muzikale begeleiding van harmonie ‘De Goede Hoop’. Voor iedere deelnemer ligt een verrassing klaar. De mooiste, gekste en leukste fietsen verdienen bovendien een mooie prijs. Inschrijven vanaf 11:00 uur.

Na de optocht zal om 13:30 uur door de harmonie het Wilhelmus gespeeld worden. Hierbij zijn de gedecoreerden van de afgelopen jaren uitgenodigd.

Middagprogramma Koningsdag  vanaf 13:45 uur.

De middagactiviteiten vinden plaats op en rond de kiosk aan de Kouwenberg.

Er staat een 10 meter hoge krattenklimtoren (wie durft), opblaasbare rodeostier en voetbalvereniging ASV”33 is aanwezig met een groot voetbalspel. Het Heemhuis van Heemkundekring Barthold van Heessel is open, en binnen kunnen kinderen een paar digitale spelletjes spelen. Er zijn oud Hollandse spelen, koninklijke foto’s, een ritje in een huifkar, en rond 14:30 uur het Aarlese Slowfiets Kampioenschap. En natuurlijk staat er ook weer een springkussen.

Uiteraard zullen de terrasjes niet ontbreken.

Oja’s  Kingsday

Oja organiseert het Kingsday festival, dit jaar met de legendarische rockers van Wild Romance met hits als Never Be Klever en Saturday Night. Line up:  JPK band, Spiet  & Stoned and Frends, Wild Romance en Prima Potlood. Oja is open vanaf 13:00 uur.

Kom dus op woensdag 27 april naar de kern van Aarle-Rixtel, want het belooft weer een prachtige gezellige dag te worden!!!                                            

Oranjecomité Aarle-Rixtel

Door Theo