Naast de gebruikelijke activiteiten met Koningsdag zullen dit jaar ook Dakar trucks aanwezig zijn op de Kouwenberg in Aarle-Rixtel. Koningsdag start zoals gewoonlijk om 10:30uur op het kerkplein met een vrijmarkt voor en door de basisschoolkinderen. Iedereen kan hier speelgoed, boeken, cd’s en allerlei spulletjes verkopen, of bijvoorbeeld straatmuzikant zijn. Ook is de Scouting weer van de partij  met de wedstrijd spijkerbroekhangen, en kan men zich verkleden om een Koninklijke foto te laten maken

Nieuw is dit jaar dat er materiaal zoals vlaggetjes, ballonnen en crêpepapier aanwezig is waarmee de kinderfietsjes versierd kunnen worden. Wanneer deze versierd zijn kunnen de versierde fietsen in optocht door het dorp. Onder muzikale begeleiding van Harmonie De Goede Hoop start de optocht om 12:45uur. De optocht wordt omstreeks 13:15uur verwacht bij de kiosk op de Kouwenberg, en alle deelnemers ontvangen hier een traktatie. Aansluitend speelt harmonie De Goede Hoop het Wilhelmus. Hierbij zullen de gedecoreerden van het afgelopen jaar uitgenodigd worden.

Het middagprogramma dat om 13:45 uur begint vindt plaats op en rond de kiosk op de Kouwenberg en belooft een gezellige middag te worden. Naast een terras en hamburgerkraam zijn er oud Hollandse spelletjes, springkussen, Stef de stuntpiloot, voetbalspel, huifkartocht en de wedstrijden slow fietsen, ook is de brandweer weer aanwezig . Als speciale attractie is er de Dakar truck van Gerard de Rooy en een SSV Buggy met service opstelling van Jeffrey Otten en Marco Bouman die je kunt bewonderen en waarmee je op de foto kunt.  Dus kom met koningsdag naar het centrum van het dorp dan maken we er samen een fijne dag van.

Door Theo