Op Koningsdag in Aarle-Rixtel zijn vele activiteiten zoals: vrijmarkt, fiets versieren, Koninklijke foto’s spijkerbroekhangen, versierde fietsoptocht,  springkussen, Dakar voertuigen, Mega vier op een rij, Brandweer demonstratie, muziek met diverse gastoptredens,  slow fiets wedstrijden, huifkartocht kortom te veel om op te noemen.

Er wordt gestart op het kerkplein om 10:30 met de vertrouwde vrijmarkt voor de basisschoolleerlingen. Iedereen kan hier speelgoed, boeken, cd’s en allerlei spulletjes verkopen of andere leuke activiteiten verzinnen. Bij de scouting kan men terecht voor een wedstrijdje spijkerbroekhangen waar leuke prijzen mee zijn mee te winnen.  Om 10:30 kan ook begonnen worden met het versieren van de fietsen in de dorpsstraat tegenover de kerk. Het Oranjecomité zal zorgen voor het materiaal zodat de kinderfietsjes, skelters en steppen er piekfijn uitzien om aan de versierde fietsenoptocht mee te doen. Voor de inwendige mens gaat Cendra zorgen, rond de middag begint men met het bakken van hamburgers.

 Om 12:45 uur vertrekt, onder muzikale begeleiding van Harmonie ‘De Goede Hoop’, de versierde fietsenoptocht, die om 13:15 uur eindigt op de Kouwenberg,  waar de  Harmonie het Wilhelmus zal spelen. Hierbij worden de  gedecoreerden van het afgelopen jaar  uitgenodigd. Voor de kinderen die aan de optocht deelnamen ligt een verrassing klaar.

Hierna zullen omstreeks 13:45 uur de Dakar voertuigen de Kouwenberg oprijden waar ze de gehele middag te bewonderen zijn. Dit is tevens het startsein voor de rest van de activiteiten die rond de kiosk plaatsvinden.  Rens van Asten zal zorgen voor muziek zodat het gezellig zal worden op de terrassen op en rond de kiosk. Diverse gastoptreden zullen dit zeker versterken.

Voor de jeugd zijn er oudhollandse spelletjes, Rodeostier, huifkartocht, polydron XL, springkussen, voetbalspel, stoepkrijten. De Brandweer zal demonstraties geven, ook kunt u zich hier laten informeren om als vrijwilliger bij de Brandweer te komen. Veder kan men deelnemen aan het open Aarles Kampioenschap slow fietsen.

Nadat het uit de zestiende eeuw afkomstige boek van Arlenius officieel op Croy aan de burgemeester en de voorzitter van de Heem aangeboden is, zal het rond 16:30 uur op de kiosk getoond worden. Hierbij zullen ook de reuzen Boel en Nölle aanwezig zijn.

Oja’s  Kingsday

Oja organiseert het Kingsday festival, dit jaar met Bad Back Bones, Mr Motto, The Bukkums en Terra Volta. Oja is open vanaf 13:00 uur.

Kom dus op donderdag 27 april naar de kern van Aarle-Rixtel, want het belooft weer een prachtige gezellige dag te worden!!!                                            

Door Theo