Programma Koningsdag in Aarle-Rixtel

Op de vooravond van Koningsdag start het Oranjecomité met een buitenfilm, de jeugdfilm die gedraaid

zal worden is Steven Spielbergs film Kuifje en het geheim van de eenhoorn. De aanvang is 20.45 uur. Op de Kouwenberg zijn geen zitplaatsen, dus neem een kussen of klapstoeltje mee. De duur van de film is 107 min. Bij slecht weer zal er uitgeweken worden naar de grote hal van de Klokkengieterij.

Op Koningsdag 27 april beginnen we de dag zoals gebruikelijk om 10.30 uur met een vrijmarkt voor de basisschoolleerlingen op het kerkplein. Iedereen kan hier speelgoed, boeken, cd’s en allerlei spulletjes verkopen of andere leuke activiteiten verzinnen. Daarnaast kunnen diverse spelletjes gespeeld worden.  Ook kunt u zich weer verkleden en hiervan een leuke Koninklijke foto laten maken. Bezoekers kunnen ook meehelpen met het schilderen van een Aarles schilderij.  De Scouting zal  een stellage bouwen waar de wedstrijden spijkerbroekhangen plaatsvinden. Deze activiteiten duren tot 12.30 uur.

Om 12.45 uur start harmonie De Goede hoop samen met de kinderen en hun versierde fietsjes een rondtocht. Inschrijven hiervoor kan vanaf 11.00 uur. Bij terugkeer zal de harmonie rond 13.30 uur een serenade geven aan de gedecoreerden op de Kouwenberg. Voor de mooist versierde kinderfietsen zullen  de prijzen worden uitgereikt.

Van 13.45- tot 17.00 uur zijn er op de Kouwenberg diverse activiteiten zoals een 10 meter hoge krattenklimtoren, springkussen, een opblaasbare rodeostier en een groot voetbalspel. Er zijn  oudhollandse spelen, koninklijke foto’s, een ritje in een huifkar en rond 14.30 uur het Aarlese Slow Fietskampioenschap.

De vrijwillige brandweer zal aanwezig zijn voor promotie en demonstraties.

Het  Heemhuis van Heemkundekring Barthold van Heessel is open, en binnen kunnen kinderen een paar  digitale spelletjes spelen.

Uiteraard zullen de terrasjes niet ontbreken.

Kom dus op woensdag 27 april naar de kern van ons dorp, dan maken we er met z’n allen een prachtige, gezellige dag van!!!

Oranjecomité Aarle-Rixtel.

Door Theo