Het belooft een Koninklijk Festijn op de Kouwenberg

Bereid je voor op een vorstelijke viering, want Koningsdag 2024 in Aarle-Rixtel staat garant voor een dag vol plezier en vertier op de Kouwenberg. Het Oranjecomité heeft een sprankelend programma samengesteld dat jong en oud zal bekoren.

Programma-overzicht:

10:30 uur: De festiviteiten gaan van start met de vertrouwde vrijmarkt voor basisschoolleerlingen, waar jonge ondernemers hun speelgoed, boeken, cd’s en andere snuisterijen aan de man kunnen brengen. Bij de scouting vindt tegelijkertijd een uitdagend wedstrijdje spijkerbroekhangen plaats. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om zich te verkleden voor een koninklijke fotoshoot.

Fietsenversieren: Creatieve geesten kunnen aan de slag met het versieren van kinderfietsjes, skelters en steppen, zodat deze er piekfijn uitzien voor de versierde fietsenoptocht later op de dag. Het Oranje comité zal zorgen voor de materialen om de fietsen te versieren.

12:30 uur: Onder begeleiding van Harmonie ‘De Goede Hoop’ vertrekt de kleurrijke fietsenoptocht, die om 13:30 uur eindigt op de Kouwenberg. Hier zal de Harmonie het Wilhelmus spelen, terwijl de gedecoreerden van het afgelopen jaar worden gehuldigd.

14:00 uur: Start Open Podium. Tegelijkertijd kunnen kinderen zich vermaken met diverse spelletjes rond de kiosk. En zoals gewoonlijk zal Bert weer aanwezig zijn voor een tochtje met de huifkar.

Brandweerdemonstraties: Naast het reguliere programma zal de brandweer aanwezig zijn om de kinderen te vermaken met interactieve demonstraties en leuke activiteiten.

Voetbaltoernooi: Voor onder de 15 en onder de 17 jaar. Meer informatie hierover is te vinden op sociale media.

16:00: Dj’s zorgen voor gezellige sfeer vanaf de kiosk.

Kom langs en vier Koningsdag op de Kouwenberg in Aarle-Rixtel. Het belooft een onvergetelijke dag te worden voor het hele gezin!

Door Theo