Koningsdag 2024 in Aarle-Rixtel:

Aarle-Rixtel – Bereid je voor op een dag vol feestelijke activiteiten, want Koningsdag 2024 belooft een spektakel te worden in Aarle-Rixtel! Het Oranjecomité heeft een bruisend programma samengesteld dat plaatsvindt op een nieuwe locatie: de Kouwenberg. Hieronder vindt u alle details van het programma:

Vanaf 10:30 uur barst het festijn los met de vertrouwde vrijmarkt voor basisschoolleerlingen. Jonge ondernemers kunnen hun speelgoed, boeken, cd’s en andere snuisterijen verkopen, terwijl bij de scouting een wedstrijdje spijkerbroekhangen plaatsvindt. Verder kan men zich deze ochtend verkleden voor een koninklijke fotoshoot.

Tegelijkertijd kunnen de creatievelingen onder ons aan de slag met het versieren. Het Oranjecomité zorgt voor het nodige materiaal, zodat de kinderfietsjes, skelters en steppen er piekfijn uitzien voor de versierde fietsenoptocht.

Op Koningsdag wordt niet alleen het hart, maar ook de maag verwend! Cendra staat paraat om rond het middaguur te beginnen met het bakken van heerlijke hamburgers, waardoor hongerige magen snel worden gevuld. Maar dat is nog niet alles wat deze feestdag te bieden heeft.

Naast de smakelijke hamburgers zal er ook een bar aanwezig zijn, waar bezoekers kunnen genieten van verfrissende drankjes en gezelligheid. En voor degenen die wat beschutting zoeken tegen de stralende zon – die hopelijk volop zal schijnen – zijn er twee ruime spantenten beschikbaar om even uit te rusten en te schuilen.

Om 12:30 uur vertrekt onder begeleiding van Harmonie ‘De Goede Hoop’ de kleurrijke fietsenoptocht, die om 13:15 uur eindigt op de Kouwenberg. Hier zal de Harmonie het Wilhelmus spelen, terwijl de gedecoreerden van het afgelopen jaar worden uitgenodigd om dit bijzondere moment bij te wonen.

Om 14:00 uur begint het Open Podium, waarvoor aanmeldingen nog steeds mogelijk zijn via info@oranjecomitearlerixtel.nl. Dit vormt tevens het startschot voor de kinderen om zich te vermaken met de vele spelletjes die rond de kiosk klaarstaan.

Tijdens het feest zullen de reuzen Boel en Nölle aanwezig zijn en ze kijken er naar uit om met alle kinderen hun reuzendans uit te voeren.

En dat is nog niet alles! Enkele jeugdige Aarlerixtelnaren zijn van plan om, bij voldoende interesse, een voetbaltoernooi te organiseren voor kinderen vanaf 11 jaar. Meer informatie hierover is te vinden op sociale media.

Kom langs en vier Koningsdag op de Kouwenberg in Aarle-Rixtel. Het belooft een dag vol plezier en gezelligheid te worden voor het hele gezin!

Door Theo