Nieuws archief


Bevrijding Laarbeek

De herdenking bevrijding Laarbeek vindt dit jaar plaats op vrijdag 25 september buiten bij Conferentiecentrum de Couwenberg in Aarle-Rixtel. De aanvang is 19.30 uur.I.v.m. Corona zal het een bescheiden bijeenkomst worden waarbij de burgemeester, wethouders, veteranen en enkele leden van Harmonie de Goede Hoop aanwezig zullen zijn. Om 19.30 zal het bevrijdingsvuur arriveren en wordt er door burgemeester Frank van der Meijden een toespraak gehouden. De vlag wordt gehesen, het vuur ontstoken en leden van de harmonie spelen het Wilhelmus. Ook zal Dinie Kweens een gedicht voorlezen.Wij vragen u ook op deze feestelijke dag van 76 jaar bevrijding van Laarbeek de vlag uit te steken. Indien u bij de herdenking aanwezig wilt zijn dient u zich aan de Corona richtlijnen te houden.Tijdens deze herdenking zal de Dorpsstraat tussen de Couwenberg en de Heindertweg afgesloten zijn.

11 mei 2020

De winnaar van de Koningsdag kleurwedstrijd is bekend

Het Oranjecomité Aarle-Rixtel  had rond Koningsdag een kleurwedstrijd georganiseerd, waaraan vele kinderen hebben deelgenomen. De organisatie wil daarom ook iedereen hartelijk danken.

Uit alle prachtige ingekleurde exemplaren had de jury de moeilijke taak om de allermooiste te kiezen. Maar na rijp beraad kwam toch de vierjarige Stijn Derks als eerste prijswinnaar uit de bus.

Ook werd er nog een aanmoedigingsprijs uitgeloofd, en deze was voor Merijn Verheijen.

Beide winnaars van harte gefeliciteerd! Alle andere deelnemers van de kleurwedstrijd hebben een snoepzak ontvangen.

Het Oranjecomité hoopt dat het volgend jaar weer een normale Koningsdag gevierd kan worden in de dorpskern van Aarle-Rixtel.


23 april 2020

Teken- en kleurwedstrijd op Koningsdag in Aarle-Rixtel.

Het Oranje Comité Aarle-Rixtel organiseert op woningsdag 27 april koningsdag, dit jaar woningsdag, een teken- en kleurwedstrijd voor de basisschoolleerlingen waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

Wat moet je doen: Maak een tekening of kleur de kleurplaat in die je op onze site www.oranjecomiteaarlerixtel.nl kunt downloaden.

Maak van je tekening/kleurplaat een foto of scan hem in. 

Stuur die voor 30 april op naar wedstrijd@oranjecomiteaarlerixtel.nl.

Vergeet niet je naam adres en leeftijd op de tekening te zetten.

Een deskundige jury zal de tekeningen en kleurplaten beoordelen.

Op Bevrijdingsdag 5 mei worden de prijzen bekend gemaakt.

Steek op Koningsdag de vlag uit, niet alleen om de verjaardag van de koning te vieren, maar ook voor al die hulpverleners die zich voor ons inzetten, en laat ons er samen toch nog een fijne dag van maken.


6 April

Teken- en kleurwedstrijd op koningsdag in Aarle-Rixtel.

De gebruikelijke koningsdagactiviteiten die ieder jaar in Aarle-Rixtel plaatsvinden  kunnen zoals we weten geen doorgang vinden.

Toch vindt het Oranje Comité Aarle-Rixtel dat we deze dag niet zomaar voorbij kunnen laten gaan. Voor de lagere school jeugd wordt daarom een kleur- en tekenwedstrijd georganiseerd waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Om ons zoveel mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM te houden willen we dit op de volgende manier doen.

De  kleurplaat kan je  downloaden van ons facebook of via www.oranjecomiteaarlerixtel.nl en hierna uitprinten.

Maak van de ingekleurde kleurplaat of tekening een foto of scan en stuur die  naar wedstrijd@oranjecomiteaarlerixtel.nl. Vergeet niet naam, adres en leeftijd op de tekening/kleurplaat te vermelden. De gemaakte tekeningen en kleurplaten zullen op onze internet pagina geplaatst worden zodat iedereen ze kan bewonderen.

We hopen dat hiermee onze Aarlese schooljeugd een klein beetje het koningsdag gevoel te geven en verder: “ Blijf gezond en let op elkaar!”

Oranje Comité Aarle-Rixtel


6 maart 2020

Koningsdag rond de Kiosk in Aarle-Rixtel

Ook dit jaar zal er weer in het centrum van ons Aarle-Rixtel een hele dag lang Koningsdag gevierd worden. Het ochtendprogramma vindt zoals altijd plaats in de Dorpsstraat op het kerkplein met de vrijmarkt, Koninklijke foto’s en de Scouting zal ook weer aanwezig zijn. Tussen de ochtend- en middag activiteiten is er de versierde fietsenoptocht die begeleid wordt door harmonie de Goede Hoop. Na terug komst zal de harmonie een serenade geven aan de eventueel gedecoreerden uit Aarle-Rixtel. Na de middag vinden alle activiteiten op en rond de kiosk aan de Kouwenberg plaats. Het Oranje comité wil hiermee een gezellige sfeer creëren, alles lekker dicht bij elkaar. Ook dit jaar met luchtkussen, Climbing rope, huifkartocht, terrasjes, muziek, spelletjes en allerlei andere attracties. Ook is er weer de koffersale en het slowbiking.

Ook voor deze Koningsdag hebben we weer een aantal vrijwilligers nodig. Vele verenigingen hebben inmiddels toegezegd om hun medewerking te verlenen aan deze feestelijke dag.

Naast deze verenigingen is echter ook de hulp van individuele vrijwilligers erg welkom. Vele handen maken immers licht werk. Vandaar deze oproep aan iedereen die graag mee wil helpen om van Koningsdag 2020 in Aarle-Rixtel wederom een leuke en gezellige happening te maken. U kunt zich hiervoor aanmelden via email adres info@theoschepers.nl